Cudowne Musicale – od West Endu aż po Broadway!

plakat-cudowne-musicale_02Najnowsze widowisko Stowarzyszenia Teatralnego Ingenium. Tym razem utalentowani młodzi artyści występują w ciekawych interpretacjach słynnych utworów musicalowych. Podczas koncertu można usłyszeć utwory z takich spektakli, jak „Metro”, „Phantom of the Opera”, „Notre Dame de Paris” czy „Les Misérables” wykonane w języku polskim. Różnorodność zaprezentowanych w spektaklu utworów przykuwa uwagę widza przez ponad dwie godziny trwania wydarzenia. Koncert swoją premierę miał 12 grudnia 2016 roku w Gdańsku, a gościem specjalnym podczas premiery był Marek Piekarczyk, który zaśpiewał arię „Gethsemane” – „Rozmowa z Bogiem” z rock-opery „Jesus Christ Superstar”.

Spektakle wieczorne zawsze realizujemy w formie koncertu dla całych rodzin. Natomiast od kilku miesięcy koncert, po znaczącej metamorfozie, wystawiamy również w formie interaktywnej lekcji muzyki dla młodzieży i ich wychowawców. Skrócona wersja koncertu, wzbogacona jednak merytorycznie o wiedzę, która pomaga uzupełnić program nauczania z muzyki o potężną dawkę informacji o gatunku, jakim jest musical.

Zapraszamy całe rodziny na niesamowite widowisko, podczas którego będzie można usłyszeć i obejrzeć fragmenty znanych na całym świecie spektakli prosto z West Endu i Broadwayu w wykonaniu młodych artystów Stowarzyszenia Teatralnego Ingenium. Zmieniające się co koncert utwory z najbardziej i najmniej znanych projektów musicalowych, które łączą się w niezapomniane dwie i pół godziny muzycznego show!

Zapraszamy do wspaniałego świata musicalu, który na długo pozostanie w Państwa pamięci…

Spektakle są tłumaczone na polski język migowy i dla osób niewidomych zapewniamy audiodeskrypcję. Taką potrzebę należy zgłosić przy rezerwacji miejsc z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem.

Wybrane opinie na temat spektaklu:

„(…) Niektóre piosenki wywołują dreszcze – „Na orbicie serc”, „Kraina cienia”, „Sama wciąż”, „Ziemia”, „Patrz w dół”, „Przebudzenie”… – brakuje słów i tchu! „Dachowy song” z musicalu „Koty” i „Kraina cienia” z musicalu „Król Lew” to pokaz fantastycznej choreografii i śpiewu chóru.  Kto jeszcze nie widział spektaklu, powinien koniecznie go zobaczyć!  Miłośników dobrej muzyki zapewniam, że będziecie wracać… ja byłam na każdym przedstawieniu od premiery w grudniu 2016!!!”

„(…)Byłam m.in. na tak wyjątkowych musicalach jak „Billy Eliot”, „Mamma mia” i „Titanic” w Londynie i muszę przyznać, że „Cudowne musicale” mogłyby zachwycić nie tylko trójmiejską publiczność. Przedstawienie poruszyło mnie dogłębnie. (…)”

Reżyseria: Karol Świtajski i Anna Markowska
Wsparcie przygotowania wokalnego: Martyna Kotarska
Choreografia: Kalina Porazińska, Marta „Czajna” Jaremin, Maksym „Meks” Grabarczyk i Paweł Beńko
Efekty świetlne: Setlight
Nagłośnienie: Offstage

Premiera

Scena Teatralna NOT
12.12.2016
godz. 18:00

Zespół Premierowy :

Andrzejewska Anna, Baranowski Amadeusz, Bayoumy Adam, Bieliński Krzysztof, Chamier-Ciemińska Aleksandra, Chustak Natalia, Chybowska Monika, Czerniak Zuzanna, Czerski Szymon, Daniel Zuzanna, Długosz Alicja, Grabińska Lena, Grzędzicka Wiktoria, Hola Weronika, Jodłowska Urszula, Kamińska Patrycja, Kamiński Wojciech, Kanas Maciej, Klein Patryk, Klewicz Natalia, Knut Natalia, Kołowska Patrycja, Kordowski Adam, Kordowska Adrianna, Kortals Agata, Krzykalska Emilia, Lis Zuzanna, Łaciak Klaudia, Malkowska Aleksandra, Mikulska Magdalena, Nadgrabska Agata, Nowocień Pamela, Piech Agnieszka, Pitucha Kinga, Pitucha Maciej, Pitucha Paweł, Rowicka Aleksandra, Rogowski Kamil, Rosiński Mateusz, Rożek Julia, Sajdak Dominika, Schmidt Marta, Sobieska Debora, Szymański Szymon, Świerzyńska Izabela i Żywicka Dominika.