Jesienny repertuar ogłoszony! Bilety w sprzedaży!

„Cudowne Musicale – od West Endu aż po Broadway!”

Wszystkich pasjonatów musicali zapraszamy na wyjątkowy koncert, podczas którego młodzi artyści Stowarzyszenia występują w ciekawych interpretacjach najsłynniejszych utworów musicalowych w historii. Podczas naszego koncertu można usłyszeć utwory z takich spektakli jak „Phantom of the Opera”, „Notre Dame de Paris”, „Les Misérables” czy „Metro”. Przekrój przebojów, które pokochał cały świat, wzbogacony głosami młodych, pełnych pasji artystów Stowarzyszenia, wybrzmiewa z jeszcze większą mocą niż kiedykolwiek.

Zapraszamy w niezapomnianą podróż do krainy śpiewu, tańca i muzyki.

• data premiery: 12.12.2016
  • czas trwania: 130 minut
  • najbliższe terminy: repertuar
  • posłuchaj płyty: muzyka

Wszystkich pasjonatów musicali zapraszamy na wyjątkowy koncert, podczas którego młodzi artyści Stowarzyszenia występują w ciekawych interpretacjach najsłynniejszych utworów musicalowych w historii. Podczas naszego koncertu można usłyszeć utwory z takich spektakli jak „Phantom of the Opera”, „Notre Dame de Paris”, „Les Misérables”, „Grease” czy „Metro”. Przekrój przebojów, które pokochał cały świat, wzbogacony głosami młodych, pełnych pasji artystów Stowarzyszenia, wybrzmiewa z jeszcze większą mocą niż kiedykolwiek.

Od premiery nie było dwóch takich samych koncertów. Niezliczona ilość utworów, które oferuje bogaty świat musicalu, a także ogromne talenty wykonawców, pozwalają za każdym razem zaskakiwać naszych widzów innymi fragmentami znanych na całym świecie spektakli prosto z West End’u i Broadway’u, które na długo zostają w pamięci. Gościem specjalnym podczas premiery był Marek Piekarczyk, który zaśpiewał kultowy utwór „Ghetsemane”, czyli „Rozmowa z Bogiem” z rock-opery „Jesus Christ Superstar”.

W spektaklu prezentujemy układy taneczne kilku trójmiejskich choreografów – przede wszystkim Kaliny Porazińskiej („Kraina Cienia” – The Lion King, „Dachowy Song” – Cats), Marty „Czajny” Jaremin („Królem Być” – The Lion King), Maksyma Grabarczyka – („Przebudzenie” – Okruchy Życia), czy Pawła Beńko („Cudowny Czas” – Dirty Dancing). Przeboje polskie i zagraniczne, ale wszystkie wykonane na żywo, z pasją i po polsku!

Zapraszamy w niezapomnianą podróż do krainy śpiewu, tańca i muzyki.

• reżyseria: Karol Świtajski i Anna Markowska
  • choreografia: Kalina Porazińska, Marta Jeremin „Czajna”, Maksym Grabarczyk, Paweł Beńko (Black Dance)
  • przygotowanie wokalne: Martyna Kotarska
  • reżyseria światła: Przemysław Wrembel / Setlight