Stowarzyszenie Teatralne “Ingenium” jest organizacją pożytku publicznego założoną w 2009 roku przez grupę zaangażowanych ludzi, których celem było stworzenie nowej i prężnie działającej placówki teatralnej, która zrzeszać będzie uzdolnionych i pełnych energii młodych ludzi, którzy pragną rozwijać swoje umiejętności artystyczne.

Od samego początku opieramy swoją działalność o wolontariat, dając szansę każdemu zdolnemu dziecku, które kocha tańczyć, śpiewać i występować na scenie. Nasi młodzi artyści mogą nieodpłatnie uczestniczyć w oferowanych zajęciach już od ponad dekady, co możliwe jest tylko dzięki tysiącom godzin nieodpłatnej pracy szeregu wolontariuszy, a także wsparciu dziesiątek ludzi dobrej woli – którzy podarowali nam swoje serca, czas i owoce ciężkiej pracy. Przez lata otrzymaliśmy w ramach wsparcia barterowego prawie wszystko – od wytłumienia studia, przez zużyte opony, po stroje, fragmenty scenografii, przeloty samolotem i tę stronę internetową.

Zapraszamy więc wszystkich, których inspirują efekty naszej pracy, do wsparcia naszej działalności. Dzięki Wam, możemy każdego dnia walczyć o piękniejszy świat, w którym spełniają się marzenia młodych ludzi.

Jeżeli widzicie możliwość zaangażowania swojego talentu czy umiejętności skontaktujcie się z nami. Pracujemy z utalentowanymi ludźmi wielu profesji, którzy uświetniają tworzone przez nas projekty. Nic nie kosztuje przekazanie nam 1% swojego podatku PIT. Na początku każdego roku, składając deklarację możemy wskazać organizację pożytku publicznego, która otrzyma część odprowadzanych przez nas składek – nasza nazwa i numer KRS poniżej. A jeśli doceniacie wszystko co robimy, a przez okres pandemii nie mogliście odwiedzić nas ‘na żywo’ – możecie przekazać cegiełkę na naszą działalność bezpośrednio, poprzez szybki przelew na cele statutowe.

Bądźcie z nami na bieżąco, śledźcie nasze poczynania na facebook’u i na instagramie, rezerwujcie miejsca i do zobaczenia na widowni!
Zespół Stowarzyszenia Teatralnego Ingenium

Stowarzyszenie Teatralne Ingenium
ul. Jednorożca 3, 80-299 Gdańsk
Regon: 220955906